Accor ser fördelar med flexibla kontorsmiljöer hos Ioffice: ”Allt ett företag behöver finns här” 

Accor driver verksamheten från Ioffice kontorshotell på Kungsgatan 60 i Stockholm. Servicen bidrar till att företaget kan fokusera fullt ut arbetsuppgifterna samtidigt som det flexibla upplägget bidrar till en god arbetsmiljö för alla anställda.  

– Med Ioffice får vi tydliga och enkla avtal som gör oss flexibla. Servicen och en god frukostbuffé varje morgon är mycket uppskattad bland mina medarbetare, säger Jan Birkelund, ansvarig för Hotellutveckling på Accor i Norden.  

Accor är en av världens största hotellkedjor med drygt 5 400 hotell- och turistanläggningar i 120 länder. Koncernen förfogar cirka 45 hotellvarumärken med allt ifrån lyxhotell till mer budgetvänliga varianter. I Norden har Accor i dagsläget fyra hotell, ett i Stockholm, två i Köpenhamn och ytterligare ett i Helsingfors. Den nordiska marknaden är dessutom Jans huvudfokus, där han tillsammans med ytterligare tre kollegor driver frågor som berör hotellutveckling, samt avtalshantering mot företag och resebyråer. 

Sedan 2018 har Accor hyrt ett eget kontorum hos Ioffice. 

– Innan dess befann vi oss på ett eget kontor men upplevde det som väldigt tidskrävande. Det är så mycket daglig hantering av inköp av olika produkter och tjänster som krävs för en skapa en trivsam arbetsmiljö. Hos Ioffice kan vi lägga mer energi på våra arbetsuppgifter, säger Jan Birkelund. 

Förutom att personalen sköter hanteringen av diverse kontorsmaterial och andra viktiga förnödenheter menar Jan att det finns ytterligare fördelar med att välja kontorshotellc  

– Allt ett företag behöver finns här. Vi har tillgång till konferensrum, vi får hjälp om det är något som behöver bytas ut eller fixas på kontoret. Om vi behöver minska eller öka aktiviteter är det väldigt smidigt med korta avtal och på så vis kunna anpassa kontorsytan efter antalet anställda.  

Skapar dynamik i arbetet 

I takt med senaste årens utveckling väljer allt fler att arbeta från hemmet. Jan menar att den allmänna synen på kontor har förändrats och där har Ioffice, genom sina flexibla kontorslösningar, skapat nya förutsättningar som gör det enklare att kombinera hemarbete med fysiska träffar.     

– Vi vill inte uteslutande arbeta hemifrån och det finns en värdeskapande faktor att träffa sina kollegor och andra personer som befinner sig på kontoret. Det skapar en dynamik. Många väljer även att sitta i lobbyn eller på andra platser, vilket också är en tillgång under arbetsdagen.  

I nuläget har Accor inga planer på att byta kontor. De vill även rekommendera andra företag att söka sig till mer flexibla kontors- och coworkinglösningar.  

– Jag skulle jag rekommendera Ioffice. Det är korta avtal och en okomplicerad process att flytta in. Dessutom är Ioffice väldigt lyhörda och anpassar sig efter våra önskemål och preferenser, säger Jan Birkelund. 

Kom och ta en kaffe!

Är du nyfiken på något av våra kontorshotell i Stockholm och vill veta mer? Vill du veta om det passar just ert företag?

    Denna webbplats skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor gäller.