Framtidens arbetsplats: Så fungerar coworking hos Ioffice 

lobby i kontorshotell som visar coworking hos ioffice

Coworking hos Ioffice är mer än bara en praktisk och kostnadseffektiv lösning för företag att hyra kontorsutrymme. Det är en plattform för samverkan, nätverkande och kreativitet som omdefinierat vårt tidigare sätt att arbeta på. Senaste åren har fenomenet blivit alltmer populärt val bland arbetsgivare, så vad innebär det egentligen att ha gemensamma kontorsytor?  

Bernard DeKoven, en amerikansk speldesigner var den första som tros ha att mynta begreppet ”coworking” år 1999. Hans definition av begreppet var: ”att arbeta tillsammans på lika villkor”, som i första hand syftade på en samlingsplats för frilansare att samverka med varandra på.  

I dag förknippar vi snarare coworking som en miljö där människor arbetar separat i sina olika verksamheter, som med gemensamma ytor som öppnar för sociala sammankomster och nätverkande. Något som Ioffice anammat och gjort till en av sina främsta styrkor.  

Läs också: Historien bakom kontorshotellet Ioffice 

Som att bo i ett villaområde 

När företag väljer att etablera sig på Ioffice, blir de en del av en dynamisk och mångsidig gemenskap. Det är inte bara en plats att sitta och arbeta på, utan kan snarare liknas vid en kunskapsbank där idéer flödar, utvecklas, och inspirerar till nya innovationer eller samarbeten.  

Coworking hos Ioffice är nästan som att bo i ett villaområde, där varje familj tar hand om det egna hemmet. Närmaste grannarna har hus som ser helt annorlunda ut än ditt, men deras nybyggda veranda kan vara en inspirerande idé som passar perfekt även hos dig. Med nya tankar går du vidare till ytterligare en granne som dessutom råkar arbeta i byggbranschen. De ger dig en hjälpande hand och snart har även du skapat din egen nya uteplats. Möjligheten, att bolla idéer med andra företag, som kanske har helt olika perspektiv och expertis, är därför en av de stora fördelarna med coworking. 

Så arbetar Ioffice med coworking 

Ioffice värdesätter gemenskap för att främja individuell och företagsmässig tillväxt. Därför är kontoren också uppbyggda utifrån principen att halva utrymmet utgörs av kontorsplatser, och den andra halvan av gemensamma utrymmen som bland annat inkluderar mötesrum av varierande storlek.  

Hos Ioffice ingår bekvämligheter som att exempelvis frukostbuffé, städning, varuleveranser, så att hyresgästerna kan fokusera fullt ut på sin kärnverksamhet. Dessutom prioriteras olika typer av evenemang, som gemensam AW och aktiviteter i form av pingisturneringar eller pepparkakshusbygge i juletider.   

Syftet är att främja en kontorsmiljö där människor trivs, engagerar och socialiserar sig. Det är också grundtanken med den coworking som Ioffice, tillsammans med sina medarbetare och hyresgäster, bedriver.   

Intresserad? Boka i så fall in möte så berättar vi mer.  

Läs mer om coworking hos Ioffice här. 

Kom och ta en kaffe!

Är du nyfiken på något av våra kontorshotell i Stockholm och vill veta mer? Vill du veta om det passar just ert företag?

Fel: Kontaktformulär hittades inte.

Denna webbplats skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor gäller.