GP uppmärksammar Ioffice och Sjöbefälsskolan

GP uppmärksammar ioffice och navigationsskolan

Göteborgs-Posten har gjort ett stort reportage om att Ioffice kommer till Göteborg och tar över den anrika och ikoniska byggnaden Sjöbefälsskolan. Ioffice flyttar in våren 2024 och kan erbjuda göteborgarna samma framgångsrika coworking-koncept som har gjort Ioffice så framgångsrika i Stockholm.

Med rubriken ”Nya kontor öppnas i 160 år gamla Sjöbefälsskolan” fick GP:s läsare möjlighet att få en guidad tur i rum som sällan visas upp för allmänheten. Bland annat förevisas det gamla runda observationstornet med sitt karakteristiska koppartak som en gång i tiden gick att öppna upp för den stjärnkikare som då där fanns. GP skriver: ”[Taket] går inte att öppna längre, men delar av mekanismen som finns kvar skvallrar om att man en gång i tiden kunde veva upp kupoltaket mot natthimlen för att kunna använda teleskopet som fanns där”.

Det andra, och betydligt högre, tornet kallas för klocktornet. Dels för de tre klockor som idag pryder tornets fasad, men framför allt på grund av det gamla klot-uret. Förr om tiden användes det till att ställa skeppsklockorna. Klotet drogs upp till sin topp och exakt klockan 13.00 varje dag släpptes det ner och på så vis kunde sjömännen kalibrera sina klockor ombord på fartygen. Att ha rätt tid var viktigt för navigeringen ute till havs.

De här utrymmena är idag stängda för allmänheten, men i GP:s artikel berättar Ioffices vd, Homan Tehrani, möjligheten att visa upp Sjöbefälsskolan för en bredare publik. Till tidningen säger han: ”Vi har en ambition att kunna ha en viss del öppen så folk kan komma in.

Karoline Palmqvist, operativ chef på Ioffice fyller i artikeln på med egna tankar om hur Sjöbefälsskolan skulle kunna bli en mer publik plats för fler än de som jobbar där. Hon berättar att genom coworking blir Sjöbefälsskolan mer öppen i sig, men att Ioffice även ska skapa event och ”öppet hus för allmänheten där man kan bjuda in till olika tillställningar”.

I faksimilet illustreras den hänförande utsikten från Sjöbefälsskolan som väntar de blivande hyresgästerna.

Hela artikeln går att läsa här (bakom betalvägg): https://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/nya-kontor-%C3%B6ppnas-i-160-%C3%A5r-gamla-navigationsskolan-1.99993538

Länk till Ioffice information om Sjöbefälsskolan: https://ioffice.se/anlaggningar/sjobefalsskolan/

Länk till Ioffice pressmeddelande om expansion till Göteborg och Sjöbefälsskolan:  https://news.cision.com/se/ioffice/r/ioffice-till-goteborg—oppnar-coworking-i-navigationsskolan,c3771332

Kom och ta en kaffe!

Är du nyfiken på något av våra kontorshotell i Stockholm och vill veta mer? Vill du veta om det passar just ert företag?

    Denna webbplats skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor gäller.