Hållbarhet genomsyrar Ioffice

hållbarhet och miljömedvetenhet blir allt viktigare

I en tid då hållbarhet och miljömedvetenhet blir allt viktigare har företag och organisationer en betydande roll för att skapa trivsamma och miljövänliga arbetsplatser. På Ioffice är social, ekologisk och samhällsekonomisk hållbarhet i fokus för att ge kunder och medarbetare rätt förutsättningar till god arbetsmiljö och en grönare vardag.  

– Riktningen i Ioffice hållbarhetsarbete är att uppmuntra och underlätta för våra kunder och medarbetare att göra hållbara val. Vi tror på gemenskap där alla är med och bidrar till att forma en god arbetsmiljö, där människor trivs och hjälps åt för att minska den totala klimatpåverkan, säger Homan Tehrani, vd på Ioffice.  

Social hållbarhet – ger människor rätt förutsättningar  

Att skapa arbetsmiljö där människor trivs har varit en hjärtfråga hos Ioffice sedan starten 2007. Tjänster som skräddarsydda kontor, personlig service, frukostbuffé, stimulerande inredningsdesign, sociala- och flexibla ytor är några av åtaganden som gjorts för att skapa goda förutsättningar för hälsa och välmående. Likaså är medvetenhet kring jämställdhet, jämlikhet och inkludering är en självklar del i företagets grundvärderingar. Bolaget lägger därför stor värdering i att vara tolerant, där människors lika värde står i centrum, känner tillit och förtroende för varandra och är delaktiga i att utforma en god arbetsmiljö.  

För att kvalitetssäkra den sociala hållbarheten håller Ioffice kontinuerlig dialog med kunder och medarbetena. Exempelvis genomfördes nyligen en omfattande enkätundersökning bland företag i Ioffice lokaler. En kontinuerlig kontakt bidrar till insikter i vad som är viktigt för kunderna och kan ur dessa dialoger strategiskt arbeta för att möta förväntningar och behov.  

Ekonomisk hållbarhet – En gemensam hållbar tillväxt 

Att effektivt nyttja lokaler och arbetssätt ger många positiva effekter. Ioffice tar över befintliga kontorslokaler och gör om dem till coworking-anläggningar, vilket innebär att flera företag befinner sig under samma tak. På så vis delar företagen på resurser som till exempel arbetsplatser, mötesrum, internet, kök, kaffe maskiner och toaletter. Tillsammans sparas både pengar och lokalerna används mer effektivt. Genom att skapa goda förutsättningar för företag att växa och utvecklas bidrar vi till samhällelig ekonomisk tillväxt. Dessutom är coworking ett ypperligt tillfälle att träffa nya människor och affärspartners.  

Ekologisk hållbarhet – Uppmuntra till miljömässiga val 

För Ioffice är det en självklarhet att uppmuntra medarbetare och kunder till medvetna hållbarhetsval. Att tänka på allas vår framtid är ett grundfundament i hur bolaget arbetar. Ioffice ser därför till att varje inköp och förbrukningsvara värderas med miljöaspekten i åtanke. Ett sådant åtagande kan exempelvis vara att prioritera lokalt tillverkade produkter eller att minimera användningen av engångsartiklar gjorda av plast eller papper. Ioffice ser även till att det finns återvinningsstationer på varje anläggning för att underlätta och bidra till minskad andel avfall.  

För att bidra till minskad elförbrukning användas timers och rörelsesensorer för att undvika att olika apparater och belysning nyttjas i onödan. Även ventilation och uppvärmning optimeras för att hålla nere energianvändningen, samtidigt som det ska vara en behaglig temperatur för de som arbetar. I slutändan är målet att ligga i framkant gällande hållbarhetsfrågor och bidra med minskad klimatpåverkan i verksamhetens alla delar.  

Som kvitto på Ioffice hållbarhetsarbete tilldelades de en andra plats på i kategorin årets mest hållbara i årets upplaga av Coworking Award, läs mer om det här.  

Kom och ta en kaffe!

Är du nyfiken på något av våra kontorshotell i Stockholm och vill veta mer? Vill du veta om det passar just ert företag?

    Denna webbplats skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor gäller.