Historien bakom kontorshotellet Ioffice: ”Planen var att jobba med IT för e-handeln” 

Sedan 2007 har Ioffice drivit och utvecklat kontorsmiljöer för små och medelstora företag i Stockholm, och snart även i Göteborg. Med visionen att skapa kontorsmiljöer människor vill arbeta och leva i har verksamheten vuxit till att erbjuda flertalet kontorshotell belägna på attraktiva adresser i Stockholms innerstad. Vägen dit har däremot inte varit helt spikrak.   

– Efter jag blev klar med civilingenjörsutbildningen började jag arbeta på Ericsson. Ganska snabbt kände jag att jag ville utmana mig själv. Jag hade tidigt ett stort intresse för affärer, att köpa och sälja saker, säger Homan Tehrani.

Homan Tehrani, vd Ioffice kontorshotellet
Homan Tehrani, vd Ioffice.

Det hela började med att civilingenjören Homan startade ett IT-företag tillsammans med en tidigare kollega, idén var att bygga en plattform för e-handel. De började leta efter lokal som inte var för kostsam och med gott om utrymme där verksamheten kunde växa, och insåg snart att bästa alternativet var en större lokal med möjlighet att hyra ut för andra företag.   

– Uthyrningen fungerade väldigt bra och det gick snabbt att hitta företag som var villiga att hyra in sig. Kort därefter köpte jag ut min kollega och delägare från firman, men behöll hyreskontraktet. Där och då startade jag Ioffice och började expandera lokalen från 300 kvm till 500 kvm, säger Homan. 

Kungsgatan 37 banade väg för fler kontorshotell 

Tanken på att företag skulle dela på kontorsytan var inte bara av praktiska skäl. Det skulle vara en plats där alla kunde vara med och påverka för att tillsammans bidra till en trivsam kontorsmiljö. Detta ledde snart till samarbeten mellan företagen.  

Under 2009 öppnade Ioffice kontoret på Kungsgatan 37, som även finns kvar i dag. Stegvis har lokalerna blivit allt fler och i dag har Ioffice sex kontorshotell för coworking i Stockholm. En anläggning som däremot inte blev lika långvarig fanns i Mall of Scandinavia, i Solna. Till skillnad från tidigare tog bolaget nu steget utanför de centralaste delarna av Stockholm.  

– Det var ingen befintlig lokal sedan tidigare utan vi byggde den helt själva. Resultatet var anläggning på drygt 750 kvm som låg inne i varuhuset. Den såldes senare vidare eftersom vi ville fokusera på adresser centralt i stadskärnan.  

Prisvärd coworking med hög service 

Genom historien har Ioffice tagit olika vändningar. Men bakgrunden har även lett till många lärdomar kring hur verksamheten på bästa sätt ska anpassas till att vara kundernas trygga kontorspartner.  

På sikt bygger Ioffice nya lokaler, anställer nya medarbetare, bidrar till nya nätverk och ser till att skapa kontorsmiljöer där människor trivs. Det arbetet sker varje dag, på olika platser, men med samma gemensamma målsättning.   

– Vi fokuserar på hög service och prisvärda kontorslösningar och coworking-platser. Vårt fokus är att vara inkluderande och förbättra välmående genom att alla människor, oavsett kunder, medarbetare eller leverantörer hjälps åt och bidrar till att göra vardagen bättre, avslutar Homan. 

För mer information, kontakta: 
Homan Tehrani, vd Ioffice, +46 (0)76 339 33 35, homan@ioffice.se 
Karoline Palmqvist, COO Ioffice, +46(0)70 374 36 27, karoline@ioffice.se 
Petra Nordlund, presskontakt Ioffice, +46 (0)70 856 40 36, petra.nordlund@greatness.se  

Kom och ta en kaffe!

Är du nyfiken på något av våra kontorshotell i Stockholm och vill veta mer? Vill du veta om det passar just ert företag?

    Denna webbplats skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor gäller.