Homan Tehrani är entreprenören bakom Ioffice –”Jag hade tidigt ett stort intresse av affärer” 

I grunden är han civilingenjör och numera en framgångsrik entreprenör, vd och grundare av coworkingkedjan Ioffice. Med ena benet i byggbranschen och det andra inom affärer är det kanske inte konstigt att kontorshotellet skulle bli en succé.  

– Efter jag blev klar med civilingenjörsutbildningen började jag arbeta på Ericsson. Ganska snabbt kände jag att jag ville utmana mig själv. Jag hade tidigt ett stort intresse för affärer, att köpa och sälja saker, säger Homan Tehrani. 

Yrkeskarriären startade i samband med att Homan år 2004 började arbeta som projektledare på telefoniföretaget Ericsson. Han hade nyligen läst till civilingenjör på Linköping Tekniska Högskola och längtade ut i arbetslivet. Redan då fanns intresset av affärer och efter två år var dags att starta egen verksamhet.

Homan Tehrani, vd Ioffice

– Tillsammans med en kompanjon startade jag ett IT-företag och fokuserade verksamheten mot e-handel. 

För Homan passade entreprenörskapet bra. Han fick möjlighet att engagera sig i olika projekt och testa på nya outforskade marknader. Tajmingen kunde däremot vara bättre då finanskrisen 2008 gjorde livet tufft för flertalet entreprenörer och företagare i Sverige.   

–Det var väldigt tufft, men jag lärde mig oerhört mycket. Där och då kom jag fram till att jag ville jobba med något som var oberoende av konjunkturen för att få bättre stabilitet.  

Det naturliga steget blev att fokusera på fastighetsmarknaden och 2007 grundade han Ioffice. Ett år senare öppnades dörrarna till det första kontorshotellet på Kungsgatan 37 i Stockholm. Ett av de första i sitt slag specifikt för tandläkare. 

– Jag såg potential i att hyra ut arbetsplatser till tandläkare men marknaden var inte mogen för idén. Vi hade hyresgäster, men de fick inte in patienter. Då startade vi själva en tandläkarmottagning och drev verksamheten iDental i 10 års tid som vi sedan sålde till distriktstandvården. 

Tandläkarverksamhet är inte det enda företaget Homan har ägnat sig åt vid sidan av Ioffice. Sedan 2016 driver han även ett byggbolag tillsammans med sin bror.  

– Jag och min bror kommer från en bakgrund där både pappa och farfar har arbetat i byggbranschen. Pappa ritade och byggde vårt hus när vi var små, vilket jag tror väckte intresset hos oss. Med åren har vi samlat på oss mycket med kunskap och det gör att vi i dag är väldigt skickliga och snabba på att göra anpassningar efter kundernas behov och önskemål. 

Med hårt slit och envishet har Homan sett blivit en framgångsrik entreprenör. När han ser tillbaka på sin karriär känner han stolthet över hur alla, allt från familjemedlemmar till kunder och medarbetare, hjälpt honom till där han är i dag. 

– Det finns många personer att lyfta fram som har betytt mycket för mig. Det fina med coworking är att det blir en gemenskap där alla är med och påverkar. Alla ska känna sig välkomna och alla har lika värde. Vissa kan förvänta sig att de ska ha en specialbehandling men hos Ioffice ska alla få specialbehandling.  

För mer information, kontakta: 
Homan Tehrani, vd Ioffice, +46 (0)76 339 33 35, homan@ioffice.se 
Karoline Palmqvist, COO Ioffice, +46(0)70 374 36 27, karoline@ioffice.se 
Petra Nordlund, presskontakt Ioffice, +46 (0)70 856 40 36, petra.nordlund@greatness.se  

Kom och ta en kaffe!

Är du nyfiken på något av våra kontorshotell i Stockholm och vill veta mer? Vill du veta om det passar just ert företag?

    Denna webbplats skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor gäller.