Pergite Affärsjuridik hittade sitt nya hem på Ioffice

hittade sitt nya hem på ioffice

Under många år var Staffan Olsson delägare i en större advokatbyrå men för fyra år sedan valde han att starta egen verksamhet inom affärsjuridisk rådgivning. Sedan två år tillbaka är nya arbetsplatsen baserad hos coworking-kedjan Ioffice på Kungsgatan 37 i centrala Stockholm. För Staffan var möjligheten att hyra eget rum, centralt läge och tillgång till reception avgörande i valet av kontor. 

Advokat Staffan Olsson driver en affärsjuridisk rådgivningsverksamhet, med mindre och medelstora företag som sina kunder. Staffan biträder sina klienter inom avtalsrätt, bolagsrätt och kommersiell tvistlösning. Han har tidigare jobbat på stora byråer och var då specialiserad på bolags- och fastighetsöverlåtelser. 

Staffan förklarar att det var en tröskel att starta egen verksamhet och att han behövde kontinuitet för att våga ta steget med sina befintliga klienter. Att hitta ett kontorshotell som Ioffice där han kunde börja jobba direkt var avgörande för hans beslut att starta egen verksamhet. Ett annat var hyreskontraktet med kort bindningstid. 

– Jag var inte beredd att skriva på ett treårskontrakt någonstans. Det hade varit för stor risk och inget åtagande som jag var beredd att göra. Jag behövde en lösning som var flexibel och hade en hög servicenivå. Ioffice erbjöd mig just det, och jag kunde börja jobba direkt efter att jag hade startat verksamheten, förklarar Staffan. 

Staffan anser att kontorsmiljön är en viktig faktor för hans arbete. Han värdesätter särskilt tillgången till välutrustade konferensrum och mötesrum som gör det lättare för honom att träffa sina klienter. Han föredrar att ha ett eget kontorsrum men tycker också om att ha andra människor runt omkring sig, vilket ger honom möjlighet att socialisera och interagera med sina grannar när han känner för det. 

– Att kunna sitta på ett eget rum är nödvändigt för mig som advokat samtidigt som det är skönt att ha människor runt omkring mig och en väl fungerande reception, säger han. 

I sin roll som advokat är det viktigt för Staffan att ha en centralt belägen adress och han betonar att det centrala läget och närheten till tunnelbanan på Hötorget underlättar för hans klienter, liksom tillgången till mötes- och konferensrum. Han är nöjd med sitt beslut att starta egen advokatbyrå även om det var helt ny mark för honom. 

– Det var ett hopp i det kalla vattnet om jag ska vara ärlig, men de kunder jag haft i många år fortsatte att jobba med mig. Det enda jag ångrar är att jag inte gjorde det tidigare, avslutar han. 

Kom och ta en kaffe!

Är du nyfiken på något av våra kontorshotell i Stockholm och vill veta mer? Vill du veta om det passar just ert företag?

    Denna webbplats skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor gäller.