Stockrepublic växer med hjälp av Ioffice som kontorspartner 

Fintech-bolaget Stockrepublic har utvecklat en plattform som möjliggör för banker att koppla ihop sina kunder i ett nätverk. På så vis delar de data och kommunicerar med kunderna i realtid. I takt med att företaget växer ser Ioffice till att erbjuda de rätta förutsättningarna för en trivsam och utvecklande kontorsmiljö. 

– Ioffice ser till att tillgodose våra behov på ett snabbt och flexibelt sätt, säger Fabian Grapengiesser, vd på Stockrepublic.  

Stockrepublic grundades 2018 och har med sin sociala investeringsplattform blivit alltmer etablerade på marknaden. I dag har de flera banker och andra aktörer från olika länder som aktivt delar med sig av investeringstips. På plattformen kan kunderna följa de olika profilerna, ta del av råd, diskutera och kopiera andras investeringar. Fenomenet kallas för social handel och tanken är att det ska hjälpa bankernas kunder till en bättre ekonomi.  

Stock Republic
Fabian Grapengiesser, vd på Stockrepublic

– Vår vision är att samla investeringsdata på samma ställe och skapa ett globalt nätverk för människor som är framgångsrika på förvaltning, säger Fabian Grapengiesser.  

Sedan företaget startades har Ioffice varit deras trygga kontorspartner. Det centrala läget på Kungsgatan 37 i Stockholm och den goda servicen som erbjuds lockade. Det är något som Fabian menar är stora fördelar med att välja Ioffice.  

– Läget gör att det är lätt att ta sig till kontoret och man har nära till i stort sett allt. Det känns också lyxigt att få frukost varje morgon och andra bekvämligheter som gör att vi blir mer fokuserade på arbetet. 

Hyr i dag flera lokaler 

I takt med att Stockrepublic vuxit och anställt fler medarbetare har det uppstått behov av större kontorsytor. Lösningen blev att hyra fler rum och på så sätt kunna dela upp företaget i olika avdelningar. 

– Från början hyrde vi endast ett rum, men med tiden har vi blivit fler och har idag tre kontorsrum. Det gör att vi kan anpassa oss efter medarbetarnas behov. Exempelvis vill säljarna prata mycket jämfört med utvecklarna som gillar att arbeta ostört. Det är en lösning som passar oss och jag är glad över att Ioffice varit så flexibla med att möta våra behov.  

Trots att kontoret numera är uppdelat är gemenskapen densamma. I stället har fler valmöjligheter uppstått där de anställa kan röra sig fritt mellan kontorsrummen. Tillsammans med en god relation till andra företag har Stockrepublic fått en arbetsmiljö de trivs i.  

– Det skapas ju givetvis band till andra verksamheter som befinner sig här. Coworking bidrar till insikter kring hur andra företag arbetar och arbetssätt som vi kan lära oss av. Jag tror att många företag mår bra av att arbeta i en sådan här stimulerande miljö, säger Fabian Grapengiesser.

Kom och ta en kaffe!

Är du nyfiken på något av våra kontorshotell i Stockholm och vill veta mer? Vill du veta om det passar just ert företag?

    Denna webbplats skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor gäller.