SVT uppmärksammar Ioffice etablering i Sjöbefälsskolan i Göteborg

”Guidade sjömän på 1800-talet – nu ska unika tidkulan i Göteborg få nytt liv”, så skriver SVT Väst om en spännande utveckling av Sjöbefälsskolan i Göteborg, där Ioffice tar över lokalerna och omvandlar dessa till ett innovativt coworking-space. Den historiska byggnaden är inte bara en skatt för staden, utan den kommer nu att få nytt liv.  

I maj tidigare i år tillkännagav kontorshotell och coworkingkedjan Ioffice att de öppnar en första anläggning i Göteborg. Sjöbefälsskolan, som ligger på toppen av Kvarnberget och är känd för sin imponerande tegelfasad och hisnande utsikter, blir nu coworking space.  

I SVT:s reportage får tittarna följa med längst upp i fastigheten, till i det så kallade klocktornet. Där finns en tidkula som åker upp klockan fem i ett varje dag för att sedan åka ner klockan ett. Förr i tiden användes tornet för att guida sjömän, så att kaptener och andra kunde ställa sina klockor korrekt och enklare kunna navigera ute till havs.  

I reportaget uppmärksammas även ett observatorium som en gång i tiden gick att öppna upp för den stjärnkikare som användes för att blicka upp mot natthimlen. Det och mycket annat väntar de blivande hyresgästerna, som får tillträde till fastigheten våren 2024.  

Se hela inslaget och läs SVT:s reportage här: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/sjobefalsskolan-far-nystart  

Länk till Ioffice information om Sjöbefälsskolan: https://ioffice.se/anlaggningar/sjobefalsskolan/ 

Ioffice etablering i Göteborg har även uppmärksammats medialt av bland annat Göteborgs-Posten och Fastighetsvärlden. Läs mer här:  

GP: https://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/nya-kontor-%C3%B6ppnas-i-160-%C3%A5r-gamla-navigationsskolan-1.99993538  

Fastighetsvärlden: https://www.fastighetsvarlden.se/notiser/ioffice-oppnar-sin-forsta-enhet-i-goteborg/  

Kom och ta en kaffe!

Är du nyfiken på något av våra kontorshotell i Stockholm och vill veta mer? Vill du veta om det passar just ert företag?

Fel: Kontaktformulär hittades inte.

Denna webbplats skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor gäller.