Vanliga myter om coworking och varför de är fel 

bild på coworking-yta med glada personer

Vanliga myter säger att coworking är dyrare än att ha eget kontor, att kontorshotell och coworking spaces bara riktar sig till frilansare och till start-ups, eller att de gemensamma ytorna gör att det saknas utrymme att arbeta ostört. Det är inte sant. Därför slår vi på IOFFICE hål på fem vanligt förekommande myter om coworking.  

”Coworking- och kontorshotell är dyrare än eget kontor” 

Den kanske vanligaste missuppfattningen är att det blir dyrare att sitta på kontorshotell än i egna lokaler. Faktum är att det snarare är tvärtom. Det finns nämligen flera olika faktorer som avgör den totala kostnaden för ett kontor. Förutom hyreskostnaden behöver elräkningar, möbler, teknisk utrustning, internet, produktartiklar, städavgifter och sophantering räknas ihop för att få fram en bild som stämmer med överens med de totala utgifterna. Dessutom kan det vara tidskrävande att driva eget kontor, vilket lätt kan bli på bekostnad av kärnverksamheten.   

Med coworking betalas i stället en månatlig avgift för hyran där övriga kostnader är inkluderade. Dessutom behöver inte anställda tänka på logistik som berör kontoret, utan kan i stället fullt fokusera på sina arbetsuppgifter.  

”Coworking kräver långa hyresavtal” 

Företag med egna kontor är ofta vana vid långa hyresavtal som löper under flera år. Detta gäller inte för coworking. I stället erbjuds korta avtal för att verksamheten enkelt ska kunna anpassa sitt kontorsutrymme efter sina egna behov. Möjligheten till flexibilitet och att kunna anpassa sitt kontor efter ett föränderligt antal anställda är därför en av de främsta fördelarna med att välja coworking.  

Läs mer: Ioffice är bäst på coworking i Sverige 2022!

”Coworking är bara för frilansare och start-ups”

Förr sågs förvisso coworking som ett effektivt sätt för mindre bolag att kunna dela på gemensamma kontorsytor, men på senare tid har coworking blivit alltmer populärt bland större företag och organisationer. En anledning till den växande trenden kan vara att allt fler väljer hemmakontoret framför det fysiska kontoret. Genom att spara in på kontorsutrymmen, men samtidigt ha tillgång till konferensrum, sociala ytor och möjlighet att nätverka med andra företag erbjuder coworking lösningar som passar även för de mer väletablerade bolagen.  

”Coworking innebär att du måste arbeta med andra företag i ett öppet kontorslandskap” 

Gemensamma ytor erbjuder möjligheten att träffa, samtala och arbeta tillsammans med anställda inom olika företag. Det är däremot inget måste. På IOFFICE erbjuds olika alternativ, både för de som vill socialisera sig och för de som vill arbeta ostört. Med eget kontorsrum kan företag avskärma sig helt från omgivningen utan att påverkas av andra. 

”Coworking ger inte möjligheter att sätta företagets personliga prägel på kontoren” 

Ett kontor ska kännas genuint och personligt. Därför är design av kontoret viktigt för att bygga en intern företagskultur. På IOFFICE används professionella designers för att ta fram en inredning som skapar en trivsam och stimulerande arbetsmiljö, som även ska vara tilltalande för kunder och andra besökare. I de egna kontorsrummen däremot har företaget som hyr fria händer att sätta sin prägel och designa kontoren utifrån egna preferenser.  

Vidare läsning: Succé för pingisturnering på kontorshotells- och coworkingkedjan

Kom och ta en kaffe!

Är du nyfiken på något av våra kontorshotell i Stockholm och vill veta mer? Vill du veta om det passar just ert företag?

    Denna webbplats skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor gäller.