Coworking eller eget kontor: Så väljer ni rätt kontor till företaget

En grupp kollegor sitter och diskuterar i en kontorsmiljö

För arbetsgivare kan det vara utmanande att hitta en arbetsplats som uppfyller de behov och krav som finns inom organisationen. Ett bra första steg är att besluta sig för vilket sorts kontor som passar företaget och verksamheten bäst. Här är tips som underlättar valet av kontorshotell, coworking eller eget kontor.

Kontraktslängd och bindningstid

Korta avtal är generellt dyrare än långa avtal. Det beror på att med korta hyresavtal riskerar hyresvärden få en vakans och måste ta höjd för sin prissättning. Risken att detta uppstår är avsevärt lägre vid längre hyreskontrakt, vilket har gjort att de flesta kontorsavtal tecknas för minst tre år, oftast längre.

Hos coworkingaktörer har hyresgästerna möjlighet att teckna löpande kontrakt, med en till tre månaders uppsägningstid. På så vis blir det också enklare för bolag att anpassa sin verksamhet i takt med förändrade behov.

Kostnad och service

Allt från städning och larmtjänster till receptionstjänster och inköp måste hanteras. Här är frågan: vill du ta hand om detta själv, eller föredrar du att köpa det som en tjänst och undvika administrativt ansvar?

Om du eftersträvar långsiktighet, utan service, kan ett eget kontor vara en kostnadseffektiv lösning. Samtidigt bör man vara medveten om att ägna sig åt kontorstjänster kräver tid, vilket lätt kan bli på bekostad av kärnverksamheten.  

För att uppskatta kostnaden för coworking eller eget kontor behöver man som företag se till de totala utgifterna för kontorsdriften. Förutom hyreskostnaden behöver elräkningar, möbler, teknisk utrustning, IT, produktartiklar, städavgifter, larmtjänster och sophantering räknas ihop för att få fram en bild som stämmer med överens med de samlade kostnaderna. 

Kontorshotell, coworking eller eget kontor: Optimera kontorsytan

Att hyra ett eget kontor innebär fullständig kontroll över alla ytor. Det kan vara en fördel när man vill sätta en tydlig prägel på kontoret som signalerar företagets varumärke. Men att dimensionera ett kontor rätt är svårare än vad man tror. I takt med att allt fler arbetar hemifrån blir det också svårare att få alla ytor att nyttjas maximalt. Mötesrum kan stå tomma, och köket kan vara delvis stå tomt.

Genom att välja coworking hos Ioffice har kunder möjlighet att anpassa kontoret och antalet kontorsplatser med tiden. Det kan exempelvis vara en fördel då bolaget växer och behöver anpassa antalet platser därefter. Det kan också vara en fördel i dagens läge, när allt fler arbetar hemifrån, att spara kostnader genom att ha färre arbetsplatser till lika många arbetare.

Ioffice erbjuder skräddarsydda kontorslösningar

För att göra valet av coworking eller eget kontor lite lättare erbjuder Ioffice flexibla och skräddarsydda kontors anpassade efter företagens behov och krav. Här kan bolagen sätta sin prägel på kontoret, samtidigt som det finns tillgång till gemensamma samlingsplatser som delas mellan kontorsgrannar.

Hos Ioffice står kunden alltid i fokus för att ge rätt förutsättningar för ökad motivation och trivsel på arbetsplatsen. Är du nyfiken på något av våra kontorshotell i Stockholm eller Göteborg? 

Kom och ta en kaffe!

Är du nyfiken på något av våra kontorshotell i Stockholm och vill veta mer? Vill du veta om det passar just ert företag?

    Denna webbplats skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor gäller.