Fem tips för ökad teamkänsla på jobbet

teamkänsla på jobbet

Att stärka sin teamkänsla på arbetsplatsen är avgörande för ökad trivsel, samarbete och arbetsglädje. Det medför positiva effekter på motivation och prestation, vilket i sin tur gynnar företagets resultat. Här kommer därför några tips som kan hjälpa företag att stärka teamkänslan på jobbet.  

1. God kommunikation ger goda resultat 

Grunden för en god teamkänsla är att ha en välfungerande och tydlig intern kommunikation. Att tilltala varandra uppmuntrande och visa uppskattning är därför a och o för att få kollegorna att trivas med sitt arbete. I längden kommer företages resultat gynnas av en positiv atmosfär.  

2. Gemensam plats för gemensamma mål 

Genom att samarbeta i en delad arbetsmiljö blir det enklare att upprätta gemensamma mål och skapa en känsla av samhörighet. Det främjar teambuilding och stärker känslan av att vara en del av en grupp. Kontoret fyller därmed en avgörande funktion i att anställda ska trivas och känna sig motiverade på arbetet. 

3. Tillit och ansvar 

Skapa en säker och tillitsfull miljö i teamet där medlemmar känner sig bekväma att vara autentiska, uttrycka åsikter och göra misstag utan att oroa sig för negativa konsekvenser. Det gör att teamet i högre utsträckning vågar ta initiativ och ansvar för sina arbetsuppgifter. Det leder även till ökad självständighet och förtroende som i sin tur stärker teamkänslan. 

Läs också: Experterna WeOffice ger sina bästa tips för att lyckas med en god arbetsmiljö 

4. Kreativa mötesplatser 

Ge utrymme för kreativa och sociala mötesplatser. Det bidrar till en inspirerande miljö där teamet kan utbyta tankar, planera kommande projekt och diskutera nya idéer.  Även att då och då byta miljö och bryta den dagliga rutinen kan vara en katalysator för innovativa lösningar och ökad kreativitet. 

5.Uttnyttja varandras styrkor 

Betrakta olikheter som något positivt och dra nytta av de mångsidiga styrkor som finns i teamet och på arbetsplatsen. Diskutera styrkor inom teamet för att maximera varje individs unika egenskaper.  

Så kan Ioffice bidra till god teamkänsla på jobbet 

Teamkänsla är den generella attityden hos anställda gentemot sin organisation eller företag. På samma sätt som vi människor vårdar våra relationer utanför jobbet, krävs det ett stort engagemang för få en grupp att trivas, lära känna varandra och samarbeta mot gemensamma mål.  

På Ioffice är anläggningarna utformade med noga planerad design, inredning, faciliteter, kontorsutrymmen och sociala samlingsplatser för att främja trivseln bland hyresgäster och stärka teamkänslan i en arbetsgrupp.   

Läs också: Framtidens arbetsplats: Så fungerar coworking hos Ioffice  

Ta inspiration från kontorsgrannar 

Att ta inspiration från andra företag kan vara ett sätt att förbättra teamkänslan. Genom att lära känna varandra och dela erfarenheter med andra i kontorshotellet kan teamet dra nytta av en bredare kunskapsbas, få inspiration och utveckla en bättre samarbetskultur, både internt och tillsammans med andra bolag.  

Coworking hos Ioffice kan därför bidra med en positiv arbetsmiljö som främjar teamets samarbete och trivsel, vilket resulterar i ökad arbetsglädje, bättre prestationer och som i slutändan genererar positiva resultat för företaget. 

Ioffice erbjuder skräddarsydda kontorslösningar 

Hos Ioffice står kunden alltid i fokus för att ge rätt förutsättningar för ökad teamkänsla på jobbet. Därför erbjuds flexibla och skräddarsydda kontorslösningar anpassade efter kundernas behov och preferenser. Är du nyfiken på något av våra kontorshotell i Stockholm eller Göteborg? 

Kontakta oss här 

Kom och ta en kaffe!

Är du nyfiken på något av våra kontorshotell i Stockholm och vill veta mer? Vill du veta om det passar just ert företag?

    Denna webbplats skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor gäller.