Ioffice vill bilda branschorganisation för coworking 

Ioffice vill skapa en Branschorganisation för coworking

Nyligen bjöd Ioffice in några av Sveriges största coworkingaktörer till ett rundabordssamtal på Drottninggatan 33 i Stockholm. Initiativet är det första steget i att diskutera branschens behov och möjligheterna med att starta en branschorganisation för coworking.  

– Vi behöver gemensamt arbeta med frågor som är viktiga för vår bransch och ha en samlad röst, säger Homan Tehrani, vd på Ioffice.  

Branschen växer snabbt och anläggningar för coworking har blivit en viktig faktor för både kunder och fastighetsägare. Samtidigt finns tecken på att branschen fortfarande har områden att ta itu med för att kunna fortsätta utvecklas. 

– Exempelvis är terminologi en utmaning för hur vi benämner olika ord och termer. Fördelarna med att sätta en gemensam standard är att det blir enklare för oss själva, våra kunder, fastighetsägare och media att hålla reda på de olika begreppen, säger Homan Tehrani och fortsätter:  

– Coworking är en viktig framtidsprodukt inom fastighetsbranschen. Däremot hamnar vi ofta i ett mellanläge då vi både hyr ut kontor och säljer medlemskap. De befintliga regelverken och hyreslagarna är inte alltid anpassade till coworking, och det hoppas vi att en gemensam organisation ska bidra till.     

Förutom Ioffice deltog representanter från Helio, Regus/IWG, 7A och The park på mötet. Convendum och United Spaces hade inte möjlighet att närvara men planerar att medverka vid nästa sammankomst. Nästa möte är planerat i mitten av januari.  

Har du frågor är intresserad av att veta mer om branschorganisation för coworking? Vänligen kontakta: info@ioffice.se 

För mer information om branschorganisationen. Läs också:  

Ioffice vill skapa branschorganisation 

Kom och ta en kaffe!

Är du nyfiken på något av våra kontorshotell i Stockholm och vill veta mer? Vill du veta om det passar just ert företag?

Fel: Kontaktformulär hittades inte.

Denna webbplats skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor gäller.