Projektledaren Tobias lyfter inomhusmiljön på Ioffice kontor: ”Rätt temperatur och ventilation är nyckeln” 

Projektledaren Tobias lyfter inomhusmiljön

Rätt temperatur och god luftkvalitet är viktiga pusselbitar för att främja trivsel och produktivitet på arbetsplatsen. Personen som ansvarar för det hos Ioffice är Tobias Schmidt från Nordisk Ventilationsteknik.  

– Vi har länge haft ett nära samarbete med Ioffice. Tillsammans bidrar vi till att kontoren blir till välfungerande och hälsosamma arbetsplatser för deras kunder, säger Tobias Schmidt, ägare och vice vd på Nordisk Ventilationsteknik.  

Nordisk Ventilationsteknik är ett serviceföretag specialiserade på området ventilation. Samarbetet med Ioffice har pågått sedan 2017, där Tobias Schmidt tillsammans med sina kollegor alltid finns nära till hand för att lösa olika tekniska problem som kan uppstå på kontoren. Det gäller både vid omfattande projekt för hela fastigheter och i enstaka ärenden då kunder hos Ioffice behöver göra särskilda kontorsanpassningar.  

Vi erbjuder teknisk support inom vatten och avlopp, styr, el och ventilation. Så fort det uppstår problem är vi där för att hjälpa till. För oss handlar det om att leverera snabba och smidiga lösningar som motsvarar Ioffice behov och önskemål, säger Tobias Schimdt. 

Luftens påverkan i arbetsmiljön

God ventilation är en förutsättning som bidrar till trivsel så kontoret. Oftast handlar det om att olika temperaturer påverkar vår koncentration och produktivitet under arbetsdagen. För att hitta en optimal temperatur finns det därför några saker att tänka på menar Tobias.  

Man brukar säga att en bra måttstock ligger vid 2122 grader och någon grad varmare under sommartid. Stiger temperaturen över 25 grader blir det genast en mer ansträngande arbetsmiljö att verka i. Men ligger temperaturen bara en halv grad under 25 grader brukar det kännas helt okej.  

För att upprätthålla en bra temperatur behöver kontorummen vara rätt dimensionerade. Ibland uppstår situationer då ett förtag vuxit med flera anställda under kort tid. Mycket folk på liten yta påverkar snabbt luftflödet och kräver nya anpassningar.  

I andra situationer tycker hyresgäster att deras kontorsutrymme är för kallt, vilket nyligen inträffade i ett av Ioffice kontorsrum på Vasagatan 12.  

Det visade sig vara luft i ett element och en hängd ventil. Från att felanmälan inkommit till oss löste vi löste problemet inom 24 timmar genom att motionera ventilerna och lufta ur elementen. Vi försöker alltid på plats för att utreda orsaken till de problem de upplever, för att därefter ta fram en handlingsplan att presentera de nödvändiga åtgärderna. 

Ioffice utmärker sig i branschen 

Att genomföra snabba och smidiga bygglösningar för kunderna är en av Ioffice främsta styrkor. Dels driver de eget byggbolag, vilket medför en unik tillgång i branschen, dels använder de skickliga samarbetspartners för att ta itu med olika byggtekniska åtgärder. På så vis bidrar de till att säkerställa god arbetsmiljö för alla sina kunder.  

– Vi har arbetat med många bolag, men kundvården hos Ioffice är verkligen något utöver det vanliga. De är väldigt handlingskraftiga med att bidra till ett gott arbetsklimat och sätter alltid kundernas behov i första hand. Det går i linje med våra värderingar och gör oss till en stolt samarbetspartner, säger Tobias Schmidt.  

Är du intresserad av att veta mer om Ioffice coworking erbjudande? Kontakta oss här.

Kom och ta en kaffe!

Är du nyfiken på något av våra kontorshotell i Stockholm och vill veta mer? Vill du veta om det passar just ert företag?

    Denna webbplats skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor gäller.